Loading...
Aalborg 9818 6220 Aarhus 8692 7699 Odense 7262 6600

2022 - praktikant: Elisabeth Bendtsen

Elisabeth redigeret

I sin 6. semester praktik hos Færch & Co. Aarhus fik Elisabeth en bred vifte af opgaver på et af Færch & Co.’s største projekter: renoveringen af Hans Brogesparken i Brabrand. Praktikken gav Elisabeth, som tog en gymnasial uddannelse før bygningskonstruktørstudiet, en masse gode hands-on erfaringer med byggeriet i praksis:

Mulighed for at prøve selv - altid med hjælp og opbakning

”Fra starten fik jeg alt det mellem hænderne, jeg ville. Der var meget selvstændigt arbejde, men hjælp hvor jeg havde brug for det og mulighed for at lege med opgaverne. Men jeg kunne altid vende mig rundt og spørge om hjælp ved tvivl. Altså var der meget frihed, samtidig med at jeg havde et sikkerhedsnet. Jeg fik meget ansvar. Det var fedt. Nærmest alt det, jeg gerne ville sidde med, kunne jeg få lov til at sidde med.”

Råd til kommende praktikanter: prøv en byggeplads!

”Man lærer mere hver uge på en byggeplads end på et halvt år på studiet. Det er mere håndgribeligt og ægte. Det kan virke skræmmende at skulle derud, når man aldrig har været på en byggeplads før. Så mange studerende har også en tendens til at vælge praktikker med projekterende opgaver frem for udførende, fordi det kan virke skræmmende at være helt uerfaren og grøn på en byggeplads med en masse håndværkere. Men min erfaring fra byggepladsen er, at alle har været gode til at tage imod og lytte. Derudover kan man lige så godt få input fra egne håndværkere og egenproduktion. Det gør, at det ikke er så skræmmende. De er gode til at svare på spørgsmål.”

Opgaver under praktikken og læringsmål

Inden Elisabeths opstart havde hun opsat en række læringsmål, som hun havde med til opstartsmøde med Færch & Co. Herved kunne Elisabeths opgaver under praktikken tilpasses hendes læringsmål- og ønsker:

Hver uge arbejdede jeg med næsten alle læringsmål, fordi jeg havde så mange forskellige opgaver. Der var hele tiden noget at tage fat i. Nu forstår jeg, hvorfor tidsplaner er så relevante. Fx hvor lang tid det tager en tømrer at bygge en stern. I skolen gætter man mest på, hvor lang tid tingene tager.

Praktikken har helt klart levet op til mine forventninger. Det var svært at vide, hvad man skulle forvente, da jeg ikke har været på byggeplads før. Men det er bedre end forventet. Mange tidligere medstuderende siger, man skal glæde sig. Allerede efter den første uges praktik giver det meget mere mening. Arbejdsmæssigt rykker man sig meget. Man lærer meget og sidder ikke bare og triller tommelfingre.