Loading...
Aalborg 9818 6220 Aarhus 8692 7699 Odense 7262 6600

2022 - praktikant: Henrik Loft

Henrik redigeret2

I sin 6. semester praktik fra januar 2022 hos Færch & Co. var Henrik ved to af Færch & Co.’s nybyggerier på Djursland – en praktisk placering, da han har bopæl i området. Efter endt praktik fortsatte han som studiemedhjælper indtil august. I den periode fik Henrik, som er udlært tømrer, prøvet kræfter med en række forskellige opgaver:

Hele opgavepaletten rundt

”Jeg blev kastet ud i det fra starten og har mere eller mindre været hele paletten rundt. Fx med egenproduktion, økonomi, kvalitetssikring, opmåling, akkordudregninger, planlægning, ibotagningstilladelse, energirammer, trykprøvning og lidt projektering. Det var i samarbejde med byggelederne, men hvor jeg har været ret selvkørende.

Opgaverne har generelt passet godt med mine læringsmål, hvor jeg bl.a. har fået indblik i økonomi på byggesager, tidsplaner mv.”

 

Entrepriseleder vs. tømrer

”På mange områder var oplevelsen af at være på en byggeplads som praktikant, sammenlignet med at være der som tømrer, som forventet. Men der har også været overraskelser ift. det at arbejde fra et kontor. Det er mere omfattende, end jeg troede, og der går meget tid med at tage billeder, skrive ned i en log, få udbedret mangler osv.”

Det jeg skal fremover

”Det har været en god oplevelse at være i praktik, og det er i hvert fald det her, jeg skal fremadrettet. Jeg kan godt lide alsidigheden i det – der er mange ting, man skal vide noget om og mange ting, man skal berøre, som jeg ikke har gjort før.

Jeg havde en del kontakt med underentreprenørerne. Det har jeg været glad for. Jeg har fundet ud af, at det også er der, jeg godt kan slå til. Det at have kontakt med underentreprenørerne og dem på pladsen osv. er det bedste.”